Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μιζούρι: Διαδηλωτές πυροβόλησαν αστυνομικούς! 4 τραυματίες

Μιζούρι: Διαδηλωτές πυροβόλησαν αστυνομικούς! 4 τραυματίες

H αστυνομία στο Σεντ Λούις, στην πολιτεία του Μιζούρι, ανακοίνωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής και τα τραύματά τους θεωρείται ότι “δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους”, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Στρατός στους δρόμους

Αυτό είναι άλλο ένα δείγμα πως ξεφεύγει η κατάσταση, με τον Τραμπ να αναγγέλλει το βράδυ της Δευτέρας ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε “εγχώρια τρομοκρατία” τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον θάνατο 46χρονου George Floyd κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, και «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

click4more: Πόρισμα κόλαφος για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ – «Ήταν ανθρωποκτονία»

Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις