Κόσμος

Μουντιάλ 2022: Τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν στο Κατάρ σε άσκηση ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τρεις Πακιστανοί πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ σε ατύχημα με γερανό κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, 24 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12) στο Εμιράτο.

Όπως διευκρινίστηκε από τους αρμόδιους στο Κατάρ, οι συγκεκριμένοι άτυχοι άνδρες δεν συμμετείχαν στην άσκηση ασφαλείας «Watan», που διοργανώθηκε από την Κυριακή (23.10) έως σήμερα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, όπου ανάμεσα σε άλλα περιλάμβανε προσομοίωση χημικής επίθεσης σε γήπεδο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Οι Αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ, αλλά μαρτυρίες φίλων των τριών πυροσβεστών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι επέβαιναν σε γερανό που κατέρρευσε στο λιμάνι Χαμάντ της πρωτεύουσας Ντόχα, κατά τη διάρκεια μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής άσκησης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη..

Η αρμόδια επιτροπή για την ασφάλεια του Μουντιάλ 2022 διαβεβαίωσε στο Twitter ότι η άσκηση «Watan» έδειξε «τις ικανότητες, την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολιτικών αρχών να αντιμετωπίσουν όλα τα σενάρια».

Να σημειωθεί ότι παρών στο Κατάρ, για την έναρξη αυτής της άσκησης, ήταν ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης που διαχειρίζεται τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ο οποίος «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Κατάρ να εξασφαλίσει ένα ασφαλές Παγκόσμιο Κύπελλο».

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έστειλε 3.000 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, το Μαρόκο και το Πακιστάν αναμένεται επίσης να στείλουν ενισχύσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί για 3 έως 4 ώρες με τον Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη – Ανακοινώνει μεγάλη εμπορική συμφωνία με τη Νότια Κορέα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, με έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία και τις επενδύσεις, λίγο πριν από τη σημαντική συνάντησή του με τον Κινέζο ηγέτη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Χερσώνα – Το Κίεβο καταγγέλλει «νέο έγκλημα πολέμου»
Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Χερσώνα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές που κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει εσκεμμένα αμάχους
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ: «Πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται να είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία, κρίμα» – Το σενάριο με τον Βανς ως «μαριονέτα»
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Στιβ Μπάνον, υπογράμμισε ότι «ο Τραμπ θα είναι πρόεδρος το 2028, ο κόσμος πρέπει να συνηθίσει σε αυτή την ιδέα», εξηγώντας ότι υπάρχει σχέδιο για να γίνει αυτό
Οι Ντόναλντ Τραμπ και Τζ. Ντ. Βανς