Κόσμος

Μουσείο Λούβρου: Κάντε κράτηση, αλλιώς θα ταλαιπωρηθείτε – Αναμένει 10.000.000 επισκέπτες!

Με τον αριθμό των επισκεπτών να αναμένεται κοντά στο όριο των 10 εκατομμυρίων, το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο αποδεικνύεται θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Το Μουσείο του Λούβρου, μπροστά στην κοσμοσυρροή επισκεπτών, οι οποίοι χρειάζεται να αναμένουν πολλές ώρες, χωρίς μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να καταφέρουν καν να μπουν στο διάσημο μουσείο του Παρισιού, προτρέπει το κοινό να κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου, ένα μέτρο που θα καταστεί υποχρεωτικό «πριν από το τέλος του έτους».

Με τον αριθμό των επισκεπτών να αναμένεται κοντά στο όριο των 10 εκατομμυρίων ή και να το ξεπεράσει, όπως το 2018, το δημοφιλέστερο μουσείο στον κόσμο αποδεικνύεται θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Το Λούβρο γνώρισε δύσκολες μέρες τον Ιούλιο εξαιτίας του καύσωνα και της προσωρινής μεταφοράς του διάσημου έργου της Τζοκόντα σε άλλη αίθουσα, λόγω εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν. Τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής κι έγκαιρη πληροφόρηση στον ιστότοπο του μουσείου.

«Το να γίνονται κρατήσεις επιτρέπει να εξομαλυνθεί η ροή των επισκεπτών στο σύνολο της ημέρας και στο σύνολο της εβδομάδας» εξήγησε ο Βενσάν Πομαρέντ, αναπληρωτής γενικός διοικητής του μουσείου του Λούβρου, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Έως σήμερα, αυτό το σύστημα κρατήσεων δεν ήταν υποχρεωτικό, καθώς όσοι είχαν δικαίωμα δωρεάν εισόδου και όσοι διέθεταν ειδικό εισιτήριο για τα μουσεία του Παρισιού δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Θα εφαρμόσουμε το σύστημα υποχρεωτικής κράτησης όπως κάνουν πολλά άλλα μουσεία και πριν από το τέλος του έτους όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση» τόνισε ο Βενσάν Πομαρέντ.

«Με την υποχρεωτική κράτηση», παρατήρησε ο Πομαρέντ, «μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο των επισκεπτών. Ένας επισκέπτης που δεν μπορέσει να μπει στις 10.00 θα επιστρέψει στις 10.30. Ένας επισκέπτης που δεν θα μπορεί να πάει μια μέρα θα επιστρέψει την επομένη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτο αρχείου: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν και το «μυστικό παλάτι» των 100 εκατ. λιρών στην κατεχόμενη Κριμαία – Κρυοθάλαμος, ιδιωτικό νοσοκομείο και χρυσά μπάνια
Σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε χλιδή άλλα γνωστά παλάτια του Πούτιν - Αποκαλυπτική έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι
Βλαντιμίρ Πούτιν
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Χάος στα δρομολόγια της Eurostar παραμονές Πρωτοχρονιάς – Ακυρώνονται «μέχρι νεωτέρας» όλα τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο
Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της σήραγγας της Μάγχης, καθώς και τεχνικό πρόβλημα σε αμαξοστοιχία της Le Shuttle - Δείτε φωτογραφίες
Eurostar train