Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Μπαίνει στον πόλεμο στην Ουκρανία και η Λευκορωσία: Συμφωνία Πούτιν – Λουκασένκο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ομόλογός του (και στενός του σύμμαχος) της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού δυνάμεις στην Ουκρανία. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Λευκορώσος πρόεδρος. 

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως εκτός από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του είχε συγκαλέσει και ο Αλεξάντρ Λουκασένκο και η είδηση αυτή δημιούργησε την εντύπωση, όπως και τελικά αποφασίστηκε, ότι η Λευκορωσία επρόκειτο να “μπει” στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα ως «απάντηση» σε αυτό που αποκάλεσε «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Δεν διευκρίνισε, όμως, που θα γίνει η ανάπτυξη των κοινών στρατευμάτων. 

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας. 

Πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων, μετά την έκρηξη στη γέφυρα των Στενών του Κερτς στην Κριμαία.

Ο Λουκασένκο, πριν ανακοινώσει την ανάπτυξη δυνάμεων της Λευκορωσίας μαζί με εκείνες της Ρωσίας, στην Ουκρανία, είχε κατηγορήσει την τελευταία ότι προετοίμαζε επίθεση σε βάρος της χώρας του. 

Είχε πάρει… “γραμμή” απ’ όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες στα social media, σύμφωνα με τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν γκρεμίσει γέφυρες στα σύνορα με τη Λευκορωσία. 

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1579176725380222977?s=20&t=nHV0Y65BjcilYTMQwqWcOA

Μέχρι σήμερα, επισήμως, η Λευκορωσία δεν συμμετείχε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Βοηθούσε όμως τη Ρωσία με… όποιο τρόπο μπορούσε, δίνοντας βάσεις στις ρωσικές δυνάμεις. 

Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες ότι τα περισσότερα από τα ιρανικά UAV’s που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα στις επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, απογειώθηκαν από τη Λευκορωσία!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Η παρουσιάστρια Σαβάνα Γκάθρι με τη μητέρα της Νάνσι