Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μυστήριο με την επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα: Αποφάσισε να την «διευρύνει», άγνωστο το πόσο

Μυστήριο με την επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα: Αποφάσισε να την «διευρύνει», άγνωστο το πόσο

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Ράφα. Το βέβαιο είναι πως η επιχείρηση θα «διευρυνθεί», αλλά το ερώτημα για το πόσο παραμένει αναπάντητο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης, 9/5/2024, αποφάσισε μετά από ψηφοφορία την «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης στη Ράφα.

Κι αυτό παρά το γεγονός – πάντα κατά την ίδια πηγή – ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας έδωσε οδηγίες στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους.

Ωστόσο κατά τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, παραμένει ασαφές τι σημαίνει «μετρημένη διεύρυνση».

Δύο από τις πηγές του είπαν πως η διεύρυνση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή του Τζο Μπάιντεν, ενώ η τρίτη πηγή ερμήνευσε το γεγονός του «φρεναρίσματος» μέρους της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Τελ Αβίβ ως ένδειξη πως η «γραμμή Μπάιντεν» θα ξεπεραστεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις