Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Δεν πήγε στο δείπνο ο Τζο Μπάιντεν – Τα «πηγαδάκια» και τα γέλια μεταξύ των ηγετών

ΝΑΤΟ: Δεν πήγε στο δείπνο ο Τζο Μπάιντεν – Τα «πηγαδάκια» και τα γέλια μεταξύ των ηγετών
Φωτογραφία Reuters

Χωρίς τον Τζο Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε το δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα (11.7.2023) και αύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Οι υπόλοιποι φάνηκαν να πηγαίνουν με πολύ ευχάριστη διάθεση, όπως αποκαλύπτουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους της αποστολής των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έχει «πολύ φορτωμένο πρόγραμμα» και προετοιμάζεται για μια «σημαντική ομιλία», γι’ αυτό και δεν πήγε στο δείπνο με τους υπόλοιπους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αφού φαίνεται να είχε παραπάνω ανάγκη από ξεκούραση.

Πριν λίγες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος ήρε το βέτο του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αύριο αναμένεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στο Βίλνιους μαζί με τη σύζυγό του, χωρίς να είναι μέλος η Ουκρανία.

Ίσως, η απουσία του Τζο Μπάιντεν να φανερώνει μεταξύ άλλων ότι το δείπνο των ηγετών θα γίνει σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς και ότι δεν έχουν κάποια σημαντική εκκρεμότητα να συζητήσουν. Αυτό φαίνεται και από τα «πηγαδάκια» μεταξύ των αρχηγών κρατών που «έπιασε» ο φακός του Reuters.

Η «χαιρετούρα» του Εμανουέλ Μακρόν

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει σήμερα πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές «αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης».

Ρίσι Σούνακ, Τζάστιν Ντριντό, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν – Στο βάθος ο Όλαφ Σολτς

Το φιλί της Φον ντερ Λάιεν με τη Μπριζίτ Μακρόν

Οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στήθηκαν για την καθιερωμένη φωτογραφία πριν το δείπνο, μαζί με τους/τις συζύγους τους. Ξεχώρισε η εμφάνιση της Ολένα Ζελένσκα, η θερμή αγκαλιά της Τζόρτζια Μελόνι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και το «πηγαδάκι» όλο γέλια μεταξύ της Μελόνι και του Ρίσι Σούνακ.

Ταγίπ και Εμινέ Ερντογάν

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ολένα Ζελένσκα

Ταγίπ και Εμινέ Ερντογάν, πίσω τους ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η σύζυγός του, Ολένα

Άντονι Μπλίνκεν και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν «τα λένε»

Η Τζόρτζια Μελόνι αγκαλιάζει θερμά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Τα γέλια μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Τζόρτζια Μελόνι

Τα γέλια μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Τζόρτζια Μελόνι

Η οικογενειακή φωτογραφία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις