Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Διαβεβαιώσεις Ερντογάν στον Μακρόν για αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη

ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από το λιβυκό έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την απόσυρση (των ξένων μισθοφόρων). Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τους δύο. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε στη συνάντησή μας την επιθυμία του να αποχωρήσουν από το λιβυκό έδαφος, όσο το δυνατόν συντομότερα, οι ξένοι μισθοφόροι, οι ξένοι μαχητές», είπε ο Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη.

Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση μια συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής. Έστειλε επίσης χιλιάδες Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις