Κόσμος

Νέα καριέρα για την Αντζελίνα Τζολί! Έγινε συντάκτρια στο περιοδικό Time

Αυξάνει τις δραστηριότητές της η Αντζελίνα Τζολί. Θα συνεργάζεται πλέον με το περιοδικό Time.

Η Αντζελίνα Τζολί, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε μία ακόμη ιδιότητα στο βιογραφικό της. Ξεκίνησε συνεργασία ως συντάκτρια στο περιοδικό Time.

Ο αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλζενθολ ανακοίνωσε τα νέα μαζί με τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου του με τίτλο: «Τι Οφείλουμε στους Πρόσφυγες».

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι επίσης Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, θα γράφει μηνιαία άρθρα για τη διαδικτυακή και έντυπη έκδοση του Time.

Στο πρώτο κομμάτι της, η Αντζελίνα Τζολί αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η οποία, όπως τονίζει έχει «θολώσει και πολιτικοποιηθεί».

«Κάποιοι ηγέτες χρησιμοποιούν εσκεμμένα τους όρους πρόσφυγας και μετανάστη χωρίς διάκριση, χρησιμοποιούν εχθρική ρητορική που παράγει φόβο ενάντια σε όλους τους ξένους» γράφει. «Όλοι αξίζουν αξιοπρέπεια και δίκαιη μεταχείριση, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τη διάκριση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι επιλογή να βοηθάμε τους πρόσφυγες, είναι μια υποχρέωση. Είναι απολύτως δυνατό να διασφαλίσουμε ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες μεταναστευτικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες» επισημαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10