Κόσμος

Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες

Αυτή η άγνωστη για την ώρα γαστρεντερική ασθένεια, έχει κάνει 800 οικογένειες να υποφέρουν στη Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική περιοχή, από «οξεία εντερική επιδημία».

Αυτή η μολυσματική εντερική νόσος σε μια αγροτική περιοχή, έρχεται την ώρα που η χώρα ακόμα παλεύει με ένα σοβαρό κύμα κορονοϊού και με ελλείψεις τροφίμων.

Η «εντερική επιδημία» είναι σύμφωνα με το «Έθνος» πιθανότατα μια μολυσματική ασθένεια όπως ο τύφος, η δυσεντερία ή η χολέρα, οι οποίες προκαλούνται από μικρόβια μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού ή μέσω της επαφής με περιττώματα μολυσμένων ανθρώπων.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στην πόλη Χετζού της νότιας επαρχίας Χουανγκχάε», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η νότια επαρχία Χουανγκχάε, όπου βρίσκεται η Χετζού, είναι ένας κρίσιμος αγροτικός κόμβος για τον βορρά. Ένα ξέσπασμα στην περιοχή αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ