Κόσμος

Νέα πρόκληση Ακάρ: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά στην “Γαλάζια Πατρίδα” μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί "γαλάζιας πατρίδας" προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επισήμανε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο Ακάρ, επιμένοντας στο ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Παρέλαση στη Νέα Υόρκη
«Μείνετε κάτω»: Πως το λαμπερό δείπνο του Λευκού Οίκου παρουσία Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σε πανδαιμόνιο
Οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν πως κατάφερε να φέρει όπλα στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να γίνει αντιληπτός και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο 31χρονος δράστης των πυροβολισμών στο Χίλτον της Ουάσινγκτον