Κόσμος

Νέα τραγωδία στ’ ανοιχτά της Τουρκίας: Νεκρά έξι παιδιά!

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο, καθώς παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν εξακολουθούν να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Σε δυο νέα ναυάγια ανοιχτά της Τουρκίας πνίγηκαν έξι παιδάκια.

Τουλάχιστον έξι παιδιά πνίγηκαν σήμερα στ’ ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σε δύο νέα ναυάγια πλοίων που μετέφεραν πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερα από τα παιδιά, αφγανικής καταγωγής, ξεβράστηκαν σε ακτή της βορειοδυτικής περιοχής Αϊβατζίκ. Τα θύματα είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν στη Λέσβο. Οι άλλοι 51 επιβάτες της λέμβου, Σύροι και Αφγανοί, διασώθηκαν από την ακτοφυλακή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Δύο ακόμη παιδιά, από τη Συρία, ηλικίας ενός και 4 ετών, επίσης πνίγηκαν στ’ ανοικτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) μετά το ναυάγιο άλλου πλοίου που κατευθυνόταν στην Κω. Οι άλλοι 17 επιβάτες του πλοίου διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες, κυρίως Σύροι πρόσφυγες, ταξίδεψαν δια θαλάσσης από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 500 μεταξύ αυτών, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Τα νέα αυτά ναυάγια σημειώνονται ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα μετάσχουν την Κυριακή σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τη λήψη μέτρων ώστε να “σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς την ΕΕ”.

Η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Άγκυρα ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες θα δεσμευτεί να κρατήσει στο έδαφός της τους Σύρους πρόσφυγες με αντάλλαγμα τη χορήγηση ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας, την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες, και την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διασυρμός για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου: Ακτιβιστές κρέμασαν στο Λούβρο τη φωτογραφία από τη σύλληψή του
Η βασιλική οικογένεια στη Βρετανία περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της  με πιθανές πολιτικές και θεσμικές επιπτώσεις να αγγίζουν και τον αδελφό του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, καθώς και τον διάδοχο του θρόνου, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ
Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριου στο Λούβρο
Σκληρή γραμμή Τραμπ για Ιράν: Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα ή στρατιωτική επέμβαση – Τα σενάρια που εξετάζει
Ο Τραμπ φέρεται να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης εντός του έτους, ακόμη και με στόχο την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ντόναλντ Τραμπ 5
Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη - Στα 50 εκατοστά το χιόνι και απαγόρευση κυκλοφορίας
«Η πόλη δεν έχει βιώσει κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους εδώ και δέκα χρόνια» σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Tο φαινόμενο δεν έχει κορυφωθεί ακόμα
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη 7
Πώς οι Αρχές του Μεξικού έφτασαν στον βαρόνο ναρκωτικών «Ελ Μέντσο»: Η επιχείρηση που σκόρπισε το χάος και η νέα μονάδα των ΗΠΑ
Ο θάνατός του πυροδότησε κύμα βίας, καθώς μέλη του καρτέλ πυρπόλησαν αυτοκίνητα και απέκλεισαν αυτοκινητοδρόμους σε πολλές μεξικανικές πολιτείες
Χάος στο Μεξικό 5