Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Πυροβολισμοί στο Όκλαντ – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Νέα Ζηλανδία: Πυροβολισμοί στο Όκλαντ – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Πυροβολισμοί έπεσαν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, με τουλάχιστον 3 ανθρώπους να σκοτώνονται, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς ανέφερε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας της επίθεσης και πρόσθεσε ότι το Μουντιάλ γυναικών, που οργανώνει η χώρα του από κοινού με την Αυστραλία, θα αρχίσει κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η αμερικανική εθνική ομάδα, που βρίσκεται στην Όκλαντ, ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το προσωπικό της και οι παίκτριες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Στην επίθεση, που είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι άνθρωποι, ο δράστης πήγε σε κτήριο και πυροβόλησε με το όπλο του, όπως έκανε γνωστό ο μεταβατικός αρχηγός της νεοζηλανδικής αστυνομίας Σάνι Πατέλ.

«Φθάνοντας στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου, ο άνδρας κλείστηκε στον κλωβό του ανελκυστήρα και το προσωπικό μας προσπάθησε να κάνει διάλογο μαζί του. Έριξε κι άλλους πυροβολισμούς και βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα», σύμφωνα με τον Πατέλ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, πέραν αυτού του δράστη. Έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Αναπτύχθηκε στην περιοχή ισχυρή δύναμη της αστυνομίας μετά το συμβάν που απέκλεισε τη ζώνη, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, που έστειλε επίσης ελικόπτερο στην περιοχή.

«Αυτό που συνέβη είναι προφανώς ανησυχητικό αλλά διαβεβαιώνουμε το κοινό ότι η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πατέλ.

Εκτίμησε επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις