Κόσμος

Νέος συναγερμός στο Λούβρο: Κλειστή η γκαλερί Campana με τα αρχαία ελληνικά αγγεία λόγω σοβαρής φθοράς

Η ασφάλεια ξαναγίνεται προτεραιότητα μετά την «κλοπή του αιώνα» στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου

Η ασφάλεια παραμένει διαχρονική πρόκληση για το Λούβρο. Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 ότι η γκαλερί Campana, η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο της νότιας πτέρυγας Sully, θα παραμείνει κλειστή «για λόγους ασφαλείας». Η συγκεκριμένη γκαλερί περιλαμβάνει εννέα αίθουσες και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της είναι προληπτικό μέτρο.

Η απόφαση για το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το προσωρινό κλείσιμο της Γκαλερί Campana προκλήθηκε από έκθεση τεχνικού γραφείου που υπογράμμισε την «ιδιαίτερη ευθραυστότητα ορισμένων δοκών που στηρίζουν τα πατώματα του δεύτερου ορόφου της νότιας πτέρυγας». 

Ως αποτέλεσμα, 65 υπάλληλοι του μουσείου του Λούβρου θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους για τρεις ημέρες.

Η γκαλερί Campana είναι αφιερωμένη στην αρχαία ελληνική κεραμική και περιλαμβάνει 9 αίθουσες με εκτεταμένη συλλογή ελληνικών αγγείων και χάλκινων ειδωλίων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων, πολλά από τα οποία προέρχονται από σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο ένα σχέδιο με την ονομασία «Νέα Αναγέννηση του Λούβρου», με στόχο τη συντήρηση, την τεχνική αναβάθμιση και την αναζωογόνηση της πτέρυγας Sully. Η προσωρινή αυτή κίνηση, σύμφωνα με το μουσείο, εντάσσεται σε αυτήν την ευρύτερη προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τόσο των έργων τέχνης όσο και των επισκεπτών.

Πληροφορίες από bfmtv και La Provence

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ να φεύγει με την ταμειακή αγκαλιά λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά
Όπως αναφέρει Ιταλός δημοσιογράφος, υπάρχει ένα βίντεο και φέρεται να δείχνει την ιδιοκτήτρια του μπαρ Constellation, Τζέσικα Μορέτι, να τρέπεται σε φυγή λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η φωτιά με τα έσοδα της ημέρας
Αποτελέσματα της πυρκαγιάς και της έκρηξης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της Πρωτοχρονιάς στο μπαρ «Le Constellation» στο Crans-Montana
Το Ιράν προειδοποιεί διαδηλωτές ενώ «βλέπει» ξένους πράκτορες και μισθοφόρους πίσω από τις κινητοποιήσεις
Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ ενώ η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της τεταμένης κατάστασης
Ιράν