Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Νορβηγία: Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις οι κάτοικοι – Έχουν θαφτεί στα χιόνια

Νορβηγία: Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις οι κάτοικοι – Έχουν θαφτεί στα χιόνια
Φωτογραφία: Reuters

Από σφοδρή κακοκαιρία πλήττονται οι σκανδιναβικές χώρες όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, ενώ τα πάντα έχουν καλυφθεί από τα χιόνια.

Οι καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών είναι πρωτόγνωρες την ώρα που τα χιόνια καθιστούν αδύνατες τις μετακινήσεις.

Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.

Στη νότια Νορβηγία, η έντονη χιονόπτωση έχει κάνει τραγική τη ζωή των κατοίκων. Στο Γκρίμσταντ, 275 χιλιόμετρα νότια του Όσλο, τα σχολεία έκλεισαν την Πέμπτη, ενώ γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν τεράστιοι όγκοι χιονιού.

Κάποιοι δεν μπορούν να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους.

 

@worldweathernews24htv

Απίστευτες εικόνες: 1,50 μέτρο χιόνι στο Arendal της Νορβηγίας 2-1-24 🌨️🌨️😲😲😳. 🎥 Πηγή βίντεο: Karīna Kinšakova.

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

 

Το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Finnmark στον Αρκτικό Κύκλο στη βόρεια Νορβηγία η θερμοκρασία έδειξε -35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ενδεικτικό του ψύχους που επικρατεί ήταν το πείραμα ενός τουρίστα που επισκέφθηκε την Αρκτική. Εριξε βραστό νερό στον αέρα έξω, όταν έκανε πάρα πολύ κρύο και αυτό αμέσως μετατράπηκε σε ένα σύννεφο παγωμένης σκόνης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις