Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντάλας: Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια επίδειξης

Ντάλας: Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια επίδειξης

Τρομακτικό είναι το ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Wings Over Dallas όταν δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα. 

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ένα βομβαρδιστικό Boeing B-17 Flying Fortress και ένα μαχητικό Bell P-63 Kingcobra συγκρούονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ συμμετείχαν στην επίδειξη «Wings Over Dallas Airshow», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), συμπληρώνοντας ότι παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιβαινόντων στα δύο αεροσκάφη.

 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο 67 στο Τέξας και φαίνονταν καπνός και φωτιά. 

 

Να σημειωθεί ότι Wings Over Dallas είναι μια επίδειξη αεροσκαφών που φιλοξενείται από την Commemorative Air Force, μια οργάνωση που ειδικεύεται στη διατήρηση αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τόσο η FAA όσο και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) διέταξαν έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών και τα μέτρα ασφαλείας στην επίδειξη.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις