Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Η τελευταία του μέρα στον Λευκό Οίκο θα είναι γεμάτη προκλήσεις προς τον Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Η τελευταία του μέρα στον Λευκό Οίκο θα είναι γεμάτη προκλήσεις προς τον Μπάιντεν

Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Μπάιντεν. Θέλει μέχρι την τελευταία στιγμή να δείξει ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Θα φύγει από την Ουάσινγκτον ως Πρόεδρος, θα κάνει πάρτι και ενώ ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται Πρόεδρος των ΗΠΑ εκείνος θα τον περιφρονεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τις τελευταίες του ώρες στον Λευκό Οίκο και τα έχει σχεδιάσει όλα και κυρίως την αναχώρησή του με κάθε λεπτομέρεια. Και είναι όπως θα άρμοζε σε έναν Πρόεδρο σαν κι αυτόν ο οποίος μέχρι το τέλος φάνηκε πόσο κατώτερος των περιστάσεων είναι.

Θα φύγει πρωί πρωί 

Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί θέλει να φύγει ως Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο και όχι ως πρώην Πρόεδρος. Έτσι, θα αναχωρήσει από την Βάση Άντριους νωρίς το πρωί της Τετάρτης για το Παλμ Μπιτς λίγο πριν ορκιστεί Πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν. 

Ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN, είπε μάλιστα ότι θα το κάνει αυτό για να μην πέσει στην ανάγκη του Μπάιντεν.

Θα αναχωρήσει μπροστά στα μάτια των Μπάιντεν οι οποίοι θα περάσουν τη νύχτα στο Blair House το οποίο βρίσκεται απέναντι και διαγώνια από το Οβάλ Γραφείο.

Click4More Ντόναλντ Τραμπ: Οι ημερομηνίες σταθμοί στην πιο χαοτική Προεδρία των ΗΠΑ

Μάλιστα, η χρήση του συγκεκριμένου ξενώνα όπου συνήθως φιλοξενούνται πρωθυπουργοί παραχωρήθηκε στους Μπάιντεν από το υπουργείο Εξωτερικών και όχι από τους Τραμπ οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους τον καινούριο πρόεδρο και τη νέα Πρώτη Κυρία.

Ετοιμάζει πανηγύρι στην Βάση Άντριους

Μόλις φτάσει λοιπόν στην Βάση Άντριους ο Τραμπ έχει κανονίσει να τον περιμένουν κάποιοι οπαδοί τους. Θα έχει και μπάντα και τελετουργικό με κόκκινο χαλί σαν αυτό που χρησιμοποιείται στην αναχώρηση ξένων ηγετών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με το CNN, φίλοι, σύμμαχοι και πρώην συνεργάτες του Τραμπ έχουν προσκληθεί για το αποχαιρετιστήριο πάρτι στην Βάση Άντριους. 

Θα του αφήσει έστω ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα;

Πηγές λένε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα αφήσει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στον διάδοχό του στο Οβάλ Γραφείο. Κάποιοι από τους συμβούλους του επιμένουν να το κάνει συνεχίζοντας την παράδοση. Σημειώνεται ότι ο Τραμπ κατά την διάρκεια της Προεδρίας του έδειχνε σε όποιον έμπαινε στο γραφείο του το σημείωμα που του είχε αφήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Click4More Ορκωμοσία Μπάιντεν στα χρόνια του κορονοϊού: 200.000 σημαίες αντί για ανθρώπους στο National Mall

Και φυσικά με υπαιτιότητα του Τραμπ δεν θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζο Μπάιντεν και δεν θα μεταβούν με την ίδια λιμουζίνα όπως συνηθίζεται στο Καπιτώλιο.

Τέλος, παρά τις πιέσεις που δέχεται να κάνει ένα αποχαιρετιστήριο διάγγελμα, ο Τραμπ δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να το κάνει αυτό.

Με πληροφορίες από CNN.COM

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις