Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντάλλαξαν χειραψία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου και συμφώνησαν να συναντηθούν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν είχε προσκληθεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, πριν από 100 ημέρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμφώνησαν να συναντηθούν, ενώ χαιρετήθηκαν διά χειραψίας και αντάλλαξαν σύντομα λίγα λόγια στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με αφορμή την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, νωρίτερα σήμερα (26.04.2025). 

Εκτός από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξε στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου, χειραψία και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Στη διάρκεια σύντομης συνομιλίας τους, ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησαν να συναντηθούν σε δεύτερο χρόνο, όπως είπε η εκπρόσωπος της φον ντερ Λάιεν.

«Kατά τη σύντομη συνομιλία τους, η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησαν να συναντηθούν», ανέφερε η Πάουλα Πίνιο σε ανάρτησή της στο Χ.

Δεν ήταν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Ενώ ο Τραμπ έχει συναντηθεί με πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, η φον ντερ Λάιεν δεν έχει καταφέρει να προγραμματίσει μία συνάντηση μαζί του από τον Ιανουάριο που ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν είναι υπεύθυνη για την εμπορική πολιτική του μπλοκ και για ζητήματα όπως οι δασμοί.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την ΕΕ, στον χάλυβα και στο αλουμίνιο τον Μάρτιο και δασμούς 20% σε άλλα προϊόντα από την ΕΕ τον Απρίλιο.

Στη συνέχεια, μείωσαν το 20% μέχρι τις 8 Ιουλίου δίνοντας ένα παράθυρο 90 ημερών για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας πιο ολοκληρωμένης συμφωνίας δασμών.

Απαντώντας, η ΕΕ ανέστειλε τα δικά της σχέδια για επιβολή ανταποδοτικών δασμών σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα και πρότεινε μηδενικούς δασμούς για όλα τα βιομηχανικά προϊόντα και από τις δύο πλευρές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν είχε προσκληθεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, πριν από 100 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 5