Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ – Μπενιαμίν Νετανιάχου: Πιθανή επικοινωνία για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν

Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να μιλήσει σήμερα (21.04.2025) με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων και τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετέδωσε το Axios.

Οι επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ των ηγετών έρχονται μόνο δύο ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο συνομιλιών για την πυρηνική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στη Ρώμη.

Τρεις ημέρες πριν, η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση, απέρριψε μια ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Επιπλέον, πριν από δύο ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν ξεκίνησαν νέο γύρο πυρηνικών συζητήσεων στη Ρώμη.

Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή η Χαμάς απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας του Ισραήλ ενώ το Σάββατο Ιράν και ΗΠΑ ξεκίνησαν έναν νέο γύρο συνομιλιών στη Ρώμη, που θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα στο Ομάν.

Σήμερα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ καλές» τις συνομιλίες με το Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο πριν από 15 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2