Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντονέτσκ: Μακελειό από πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών – Δεκάδες νεκροί Ρώσοι

Ντονέτσκ: Μακελειό από πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών – Δεκάδες νεκροί Ρώσοι

Ένα από τα πιο πολύνεκρα χτυπήματα του πολέμου στην Ουκρανία καταγράφηκε στο Ντονέτσκ. Πλήγμα από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων τύπου HIMARS των Ουκρανών εξολόθρευσε 60 – ίσως και περισσότερους – Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι είχαν παραταχθεί για επιθεώρηση με εντολή του διοικητή τους.

Τα πλάνα, που κατέγραψαν κάποιοι εκ των τραυματιών Ρώσων στρατιωτών που επέζησαν του πλήγματος από HIMARS των Ουκρανών στο Ντονέτσκ, δείχνουν δεκάδες πτώματα διασκορπισμένα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, σε ένα χωράφι στο Ντονέτσκ που σχεδόν έχει απανθρακωθεί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί είχαν διαταχθεί να παραταχθούν για μια αυτοσχέδια επιθεώρηση από τον επικεφαλής πολεμικό διοικητή, υποστράτηγο Oleg Moiseev, 49 ετών. Προφανώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διέθεταν πληροφορίες για την παράταξη των Ρώσων στρατιωτών υπό τις εντολές του διοικητή της 29ης Στρατιάς της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικές πηγές πληροφόρησης, η επίθεση ακριβείας από πυραυλικά συστήματα τύπου HIMARS σημειώθηκε λίγες στιγμές πριν ο Υποστράτηγος φτάσει στο σημείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι εικόνες είναι σκληρές:

 Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερς αντέδρασαν οργισμένα στο άκουσμα της είδησης, καταλογίζοντας ευθύνες στην εντολή του υποστράτηγου, που έχει παρασημοφορηθεί για τη δράση του και μάλιστα αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πολέμου στην Ουκρανία. Ένα εξαγριωμένο σχόλιο Ρώσου μπλόγκερ ανέφερε: «Μπορεί κανείς να εκπλαγεί από την έλλειψη μάθησης των [διοικητών] κατά το δεύτερο έτος του [πολέμου]». Ένας άλλος μπλόγκερ ανέφερε: «Έστησε αυτόν τον σχηματισμό. Σκότωσε αυτούς τους άνδρες ».

Ο πολεμικός ανταποκριτής Αντρέι Ρουντένκο επέκρινε διοικητές, όπως ο Μοϊσέεφ επειδή παρατάσσουν τα στρατεύματά τους κοντά στην πρώτη γραμμή «για να δείξουν απλώς τη σημασία σας». Δημοσίευσε σαρκαστικά: «Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να λάβετε έναν πύραυλο από HIMARS σε αυτό που ονομάζεται κεφάλι σας. Επομένως, φροντίστε τον εαυτό σας και τους υφισταμένους σας!».

Επιπλέον η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας δέχθηκε επίσης πλήγμα σήμερα, με την Ουκρανία να ισχυρίζεται ότι κατέρριψε άλλο ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-34, σύμφωνα με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας και πρόκειται για το έβδομο μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίπτεται μέσα σε μία εβδομάδα.

πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις