Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Benedict Cumberbatch… επιστρέφει: “Γ@μήστε τους πολιτικούς”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Benedict Cumberbatch, ασχολείται και πάλι με τα πολιτικά δρώμενα. Και μάλιστα μιλάει… απλά και κατανοητά. Για μία ακόμη φορά αναφέρεται στην προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη και καταφέρεται εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Πριν λίγο καιρό, ο γνωστός σε όλους μας… Σέρλοκ Χολμς, είχε δημοσιεύσει ένα συγκλονιστικό βίντεο. Στο οποίο συμπαραστέκονταν στην φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children, στέλνοντας μήνυμα στους Σύρους πρόσφυγες: “Σας ακούμε, σας βλέπουμε και έρχεται βοήθεια“.

Οι πολιτικής φύσης παρεμβάσεις του είναι αρκετά συχνές και μάλιστα τον τελευταίο καιρό στο τέλος κάθε παράστασης του «Άμλετ», στον οποίο πρωταγωνιστεί αυτόν τον καιρό στο Barbican του Λονδίνου, βγάζει έναν μικρό λόγο.

Τις περασμένη Τρίτη ωστόσο, ο Βρετανός ηθοποιός δεν… μάσησε τα λόγια του και στον λόγο που απεύθυνε προς το κοινό του θεάτρου φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων τη φράση “fuck the politicians”.

Σε κάθε λόγο του, ο Cumberbatch απαγγέλλει ένα ποίημα του Σομαλού ποιητή, Warsan Shire, που έχει τίτλο “Home” και του οποίου ένας στίχος είναι ο εξής: “Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά”.

Το ίδιο ποίημα είχε χρησιμοποιήσει και στο βίντεο που προαναφέραμε, τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε τα βίντεο από τις παραστάσεις:

 

 

 

Cumberbatch appeals for refugee crisis help

“F*** the politicians” – Benedict Cumberbatch (aka Sherlock) has reportedly given an extraordinary speech about the official response to the refugee crisis, after last night’s performance of Hamlet. The actor’s remarks, which on this occasion were not captured on camera, are the latest in a series of impassioned speeches on behalf of those displaced by the civil war in Syria.

Posted by Channel 4 News on Friday, 30 October 2015

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε