Κόσμος

Ο γάλλος spiderman σκαρφάλωσε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου – δείτε το βιντεο

Ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός ως "άνθρωπος αράχνη" ή "γάλλος spiderman", σκαρφάλωσε την Δευτέρα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, ύψους 828 μέτρων, παρά τους ισχυρούς ανέμους που καθυστέρησαν την επίτευξη του εγχειρήματός του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο 48χρονος Ρομπέρ χρειάστηκε περίπου έξι ώρες για να αναρριχηθεί στο κτίριο, το οποίο έχει περισσότερους από 160 ορόφους, χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και εξάρτυση, όπως απαιτείται από τους διοργανωτές.

Όμως όπως είπε, τα μέτρα ασφαλείας και η αγωνία στα βλέμματα του συγκεντρωμένου πλήθους του προκαλούσαν εκνευρισμό.

Ο Ρομπέρ συνελήφθη πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορες χώρες καθώς οι αρχές σπανίως δίνουν άδεια για τόσο επικίνδυνα εγχειρήματα.

Η πρώτη φορά που ο Ρομπέρ αναρριχήθηκε σε κτίριο ήταν σε ηλικία 12 ετών όταν κλειδώθηκε έξω από το διαμέρισμά του και αποφάσισε να σκαρφαλώσει οκτώ ορόφους για να μπει από το ανοιχτό παράθυρο.

Έκτοτε έχει αναρριχηθεί σε περισσότερα από 80 κτίρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο πύργος Sears στο Σικάγο και ο Taipei 101 στην Ταϊβάν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο