Κόσμος

Ο Guardian ακριβαίνει για… πολύ καλό σκοπό

Η τιμή της βρετανικής εφημερίδας θα αυξηθεί για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Δεν φαντάζεστε όμως τον λόγο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο «Guardian» αποφάσισε να γίνει η πρώτη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποστέλλει την κυριακάτικη έκδοσή της σε βιοδιασπώμενη σακούλα. Αντικατέστησε την πλαστική σακούλα με ένα διαφανές υλικό από άμυλο πατάτας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, οι αναγνώστες – καταναλωτές δεν πρέπει να ανακυκλώσουν το περιτύλιγμα, αλλά να το αποθέσουν σε μια οικιακή συσκευή για κομπόστ ή σε κάδο σκουπιδιών. Καθώς το υλικό δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένες ουσίες, η διαδικασία κομπόστ θα έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Και άλλες εκδόσεις, σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη επιλέξει συσκευασία από άμυλο πατάτας: το περιοδικό που αποστέλλεται στα μέλη του National Trust και ο New Internationalist. Από την πλευρά της, η εφημερίδα The Financial Times δεν στέλνεται συσκευασμένη, είτε στους συνδρομητές-αναγνώστες είτε στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Η αλλαγή της συσκευασίας του «Guardian» ήρθε μετά από σχόλια αναγνωστών της, αλλά θα αυξήσει το κόστος παραγωγής της εφημερίδας. Η τιμή της έντυπης έκδοσης του «Guardian» – αλλά και της The Observer, της αδελφής εφημερίδας που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή – θα αυξηθεί για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας