Κόσμος

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ

«Θα κάνουμε ό,τι θεωρούμε κατάλληλο για να αντιμετωπιστεί αυτή η ειδεχθής αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα»

Την αλληλεγγύη του στο Ιράν έναντι των επιθέσεων του Ισραήλ και των αμερικανικών απειλών εκφράζει με δηλώσεις του την Πέμπτη (19.06.2025) ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, της φιλοϊρανικής οργάνωσης που έχει έδρα τον Λίβανο.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, απευθυνόμενος προς το Ισραήλ αλλά και τις ΗΠΑ, τόνισε ότι η σιιτική οργάνωση θα κάνει «ό,τι θεωρεί κατάλληλο» για να αντιμετωπίσει «αυτήν την ειδεχθή αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα».

Ο Κάσεμ διαμήνυσε πως η Χεζμπολάχ δεν μπορεί να είναι «ουδέτερη» στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, απαντώντας ουσιαστικά στην προειδοποίηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τη Συρία, Τόμας Μπαράκ, ο οποίος νωρίτερα την Πέμπτη είπε πως θα ήταν «πολύ κακή» τυχόν απόφαση του σιιτικού κινήματος να εμπλακεί στην περιφερειακή σύρραξη.

Η Χεζμπολάχ αποδυναμώθηκε σημαντικά από την ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ πέρυσι, στη διάρκεια της οποίας αποδεκατίστηκε η ηγεσία της, σκοτώθηκαν χιλιάδες ένοπλα μέλη της, ενώ τα προπύργιά της στο νότιο τμήμα του Λιβάνου και στα προάστια της Βηρυτού υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1