Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον ταράζει τη μοναρχία – Τι ακολουθεί

Ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον ταράζει τη μοναρχία – Τι ακολουθεί

Η Κέιτ Μίντλετον έχει καρκίνο. Η 42χρονη μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών στάθηκε μπροστά σε μία κάμερα και μίλησε δημόσια για την ασθένειά της, βάζοντας τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας.

Η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι μόνη της στον αγώνα που δίνει με τον καρκίνο. Έχει την υποστήριξη του συζύγου της πρίγκιπα Γουίλιαμ και των γονιών της, επισημαίνει στο περιοδικό People πρώην εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά από εβδομάδες θεωριών και εικασιών στο διαδίκτυο σχετικά με την υγεία της και το πού βρίσκεται, η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε σε ένα συγκινητικό βίντεο πως υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο. Επικεντρώνεται πλέον στην πλήρη ανάρρωσή της με την οικογένειά της να βρίσκεται πλάι της για να τη στηρίζει.

«Έχει την εσωτερική δύναμη, την υποστήριξη του συζύγου της και της εξαιρετικής οικογένειάς της ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι σημαντικό, δηλαδή να ξαναβρεί δυνάμεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η Aisla Anderson, πρώην εκπρόσωπος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε τα σοκαριστικά νέα για τον καρκίνο και τόνισε ότι το να έχει δίπλα της τον 42χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού. Τα τρία τους παιδιά έπαιξαν ρόλο – κλειδί στο χρονοδιάγραμμα του μηνύματός της.

«Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να αρμόζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει» υπογράμμισε η Κέιτ Μίντλετον στο μήνυμά της.

«Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή μέρα με τη μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου». 

Η πενταμελής οικογένεια θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες μαζί και ιδιωτικά, ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε διακοπές από τις σχολικές υποχρεώσεις τους.

Αναμένεται να πάνε στο εξοχικό στο Νόρφολκ για τις διακοπές του καθολικού Πάσχα και δεν θα παρευρεθούν στη φετινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα είναι παρόντες ο βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα όπως και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία τους παιδιά επέλεξαν να γιορτάσουν σε κλειστό κύκλο τις πασχαλινές διακοπές με αφορμή την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας που υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Μόλις ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις επιστρέψουν στο σχολείο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του.

Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να ισορροπεί ανάμεσα στη στήριξη της συζύγου του και της οικογένειάς του και των επίσημων καθηκόντων του, όπως έκανε από την αρχή της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή η Κέιτ Μίντλετον θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, αν και μπορεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις όταν αισθανθεί ικανή.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν λάβει άδεια από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωση» επισήμανε εκπρόσωπος του παλατιού την περασμένη Παρασκευή.

Οι πιο κοντινοί άνθρωποι στην Κέιτ Μίντλετον λένε ότι έχουν κάθε ελπίδα πως όταν θα είναι έτοιμη, η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα επιστρέψει πιο δυνατή.

«Η βασιλική οικογένεια είναι ευάλωτη αυτή τη στιγμή και θα υπάρξει μια ακόμα μεγαλύτερη κατανόηση πως είναι άνθρωποι με αδυναμίες όπως οι υπόλοιποι από εμάς» επισημαίνει πρώην βοηθός του παλατιού.

«Είναι τόσο αφοσιωμένοι στους ρόλους τους. Νομίζω ότι θα διαπιστώσετε πως όταν η Κέιτ Μίντλετον θα αναρρώσει πλήρως, θα επιστρέψει ακόμα πιο παθιασμένη» υπογραμμίζει.

Με τον βασιλιά Κάρολο να βρίσκεται επίσης σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δίνοντας τη δική του μάχη με τον καρκίνο, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τη μοναρχία αναλαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους. 

Η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα από τότε που αποκαλύφθηκε το πρόβλημα υγείας του συζύγου της βασιλιά Καρόλου.

Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η Σοφία, Δούκισσα του Εδιμβούργου, συνεχίζουν επίσης το βασιλικό τους έργο.

Δημοσίευμα του Independent, ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Έντουαρντ – το μικρότερο παιδί του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄- και ο 14ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, αναλαμβάνει πλέον περισσότερες βασιλικές ευθύνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov (2023) ο πρίγκιπας είναι σήμερα το 8ο πιο δημοφιλές εν ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας. Την πρωτιά έχει η βασίλισσα Ελισάβετ και ακολουθεί ο Γουίλιαμ και η Άννα.

Το 2023 ο Έντουαρντ ανέλαβε 297 βασιλικές υποχρεώσεις, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εκείνη τη χρονιά μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, τη βασιλική πριγκίπισσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις