Κόσμος

Ο κορονοϊός στέλνει το Ιράν για πρώτη φορά στο ΔΝΤ

Τo Ιράν, η περισσότερο πληγείσα από τον κορονοϊό χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε σήμερα 75 νέους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Αυτό, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 429.

Παράλληλα, η χώρα προσέφυγε για πρώτη φορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να ζητήσει επείγουσα βοήθεια ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την απειλή από τον κορονοϊό. Το ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

“Εντοπίσαμε 1.075 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10.075. Ο αριθμός των νεκρών είναι 429”, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει ανώτερους αξιωματούχους, πολιτικούς, κληρικούς και μέλη του επίλεκτου παραστρατιωτικού σώµατος των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, την τέταρτη περισσότερο πληγείσα χώρα μετά την Κίνα, την Νότια Κορέα και την Ιταλία.

Από τις 19 Φεβρουαρίου, όταν η χώρα ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού και δύο θανάτους, τουλάχιστον επτά αξιωματούχοι και πολιτικοί έχουν πεθάνει.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού παρά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων και την αναστολή όλων των θρησκευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και να παραμένουν στα σπίτια τους.

“Μείνετε σπίτι. Μην πηγαίνετε για ψώνια. Κάνετε τη δουλειά μας δυσκολότερη αγνοώντας τις οδηγίες”, είπε ο υπουργός Υγείας Σαϊντ Ναμακί ζωντανά στην τηλεόραση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία