Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον μπέρδεψε τον Πούτιν με τον Ζελένσκι – «Ευχαριστώ την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φράση «εμπνευσμένη ηγεσία» σίγουρα, αυτή την περίοδο, δεν ταιριάζει στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Παρόλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον, τον ευχαρίστησε – κατά λάθος – για την ηγεσία του, μπερδεύοντας το όνομά του με αυτό του Ζελένσκι.

Ο Μπόρις Τζονσον μιλούσε στη Βουλή των Κοινοτήτων για την προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, ενώ τάχθηκε υπέρ του διπλασιασμού των προσπαθειών για την ενίσχυση της άμυνας των Ουκρανών, μετά και τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που θεωρείται ως προάγγελος κλιμάκωσης του πολέμου.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε εκτενώς στις επιτυχίες της Ουκρανίας. Και κάπου εκεί, μπερδεύτηκε και ευχαρίστησε τον Πούτιν. «Ευχαριστώ την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν» είπε.

Αμέσως, κατάλαβε το σφάλμα του και ευχαρίστησε αυτόν που πραγματικά ήθελε εξαρχής, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εν μέρει και των όπλων που είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε, συγχαίρω τον τιμημένο φίλο μου (Τζέιμς Χίπι) για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον οπλισμό που στέλνουμε, είναι μακρά η λίστα. Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, διόρθωσε τα λόγια του και είπε: «Την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συγχωρείστε με, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποπεμφθεί τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα τμήματα στα βορειοανατολικά της χώρας γύρω από το Χάρκοβο». Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει «περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη» και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος.

Πάντως, παρότι η διόρθωση του λάθους ήταν άμεση, το γεγονός της γκάφας επισημάνθηκε, αφού όλοι θυμούνται πως πως ο τέως πρωθυπουργός είχε έφεση σε τέτοιου είδους λάθη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τελείωσε, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξανάρχισε: Γιατί ΗΠΑ και Ιράν επέστρεψαν στα όπλα – Τι φέρνει η επόμενη μέρα
Η Τεχεράνη απαντά με πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν, ο Γκαλιμπάφ προειδοποιεί για τo Ορμούζ και ο Τραμπ χάνει την υπομονή του και απειλεί με χειρότερα πλήγματα
Ιράν
ΝΑΤΟ: Βοήθεια 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία με Patriot – Ποιες χώρες σηκώνουν το οικονομικό βάρος
Οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν στο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διαθέσουν 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2026 για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης και άλλων μορφών υποστήριξης προς το Κίεβο
Τραμπ και Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Τραμπ: «Το Ιράν ζήτησε συμφωνία μετά τις αμερικανικές επιθέσεις» – Ανταλλαγή επιθέσεων για άλλη μια νύχτα
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν, σε αντίποινα για τα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράν
Καπνοί από ένα λιμάνι κοντά σε Στενά του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες