Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ αποχαιρετά τον Νίκο Κοτζιά: Καταφέραμε το ακατόρθωτο και γίναμε φίλοι

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ αποχαιρετά τον Νίκο Κοτζιά: Καταφέραμε το ακατόρθωτο και γίναμε φίλοι
Φωτογραφία αρχείου EPA

Με μια συναισθηματική δήλωση, ο Νικολά Ντιμιτρόφ αποχαιρέτισε τον φίλο του Νίκο Κοτζιά, που χθες (17.10.2018) παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, λέει ο Νικολά Ντιμιτρόφ, ευχόμενος στον Νίκο Κοτζιά «καλή επιτυχία» στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον.

«Καθοδηγούμενοι από τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά είχαμε μήνες έντονης επικοινωνίας, γίναμε αληθινοί φίλοι και μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να κάνουμε κάτι που φάνταζε αδύνατο τα τελευταία 27 χρόνια», αναφέρει αρχικά ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ συνεχίζει τη δήλωσή του, λέγοντας: «φέραμε τις χώρες μας πιο κοντά και καταλήξαμε στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, χτίσαμε γέφυρες φιλίας και αποδείξαμε ότι η περιοχή μας μπορεί να επιλύσει διαφορές και να δημιουργήσει ένα κοινό μέλλον».

Και απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο Νικολά Ντιμιτρόφ λέει: «Νίκο, σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές προκλήσεις. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με ισχυρή δέσμευση για να ολοκληρώσουμε αυτή την ιστορική λύση, μαζί με άλλες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Αθήνα».

Πηγή: mkd.mk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις