Κόσμος

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι απεργάζονται την διάλυση της Ρωσίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας και ο ίδιος σκιαγράφησε ένα “σκοτεινό” σενάριο που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία έγινε στόχος ενός «πρωτόγονου παιχνιδιού», στο οποίο η Ρωσία επρόκειτο να «ταπεινωθεί, να απομονωθεί, να κλονιστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», έγραψε στο Telegram.

«Και τώρα ας φανταστούμε ότι η Αμερική θα επιτύχει σε αυτόν τον γύρο της αντιπαράθεσης», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα: η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη θα βρεθεί υπό ασταθή πολιτική ηγεσία, με μια οικονομία υπό κατάρρευση και με έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών βομβών να απειλούν στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Η Κίνα θα είναι το επόμενο θύμα των ΗΠΑ, προέβλεψε ο Μεντβέντεφ, «και τότε θα απομένουν ορισμένα σύντομα βήματα για τη χειρότερη παγκόσμια καταστροφή – μια κατάρρευση στον εφοδιασμό ενέργειας και τροφίμων, την αποτυχία όλων των συστημάτων συλλογικής ασφάλειας και λίγο μετά, η μεγάλη πυρηνική έκρηξη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο