Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει «διεφθαρμένα» τα ΜΜΕ που δεν τον στηρίζουν

Ο 78χρονος πρόεδρος χαρακτηρίζει συχνά τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού» και τα μμε «fake news»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει το κρεσέντο επιθετικότητας και αυτή την φορά τα έβαλε με τα ΜΜΕ που δεν τον υποστηρίζουν και εναντιώνονται στις αποφάσεις του.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ που επικρίνουν τις αποφάσεις του χαρακτηρίζοντάς τα «διεφθαρμένα» και υποστηρίζοντας ότι καταφεύγουν σε «παράνομες» πρακτικές.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά διεφθαρμένα (…) Αυτό που κάνουν είναι παράνομο!» είπε στην ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφερόμενος κυρίως στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC.

Αυτά τα μέσα ενημέρωσης «που γράφον κυριολεκτικά 97,6% άσχημα πράγματα για εμένα, είναι η ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος», πρόσθεσε. «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι σίγουρα παράνομο!», επέμεινε. «Επηρεάζονται οι δικαστές και αλλάζουν τον νόμο, αυτό δεν μπορεί να είναι νόμιμο. Δεν νομίζω ότι είναι νόμιμο. Και το κάνουν σε πλήρη συντονισμό μεταξύ τους», υποστήριξε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξαπέλυε τακτικά επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους και κατά την πρώτη θητεία του. Γεγονός πρωτόγνωρο για ηγέτη χώρας, το Σύνταγμα της οποίας εγγυάται την ελευθεροτυπία, ο 78χρονος πρόεδρος χαρακτηρίζει συχνά τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού» και τα μμε «fake news».

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο, έθεσε περιορισμούς στην πρόσβαση του πρακτορείου Associated Press.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ
Νέες φωτογραφίες από την υπόθεση Επστάιν δημοσιεύτηκαν από τους Δημοκρατικούς – Τα μηνύματα για «αποστολή κοριτσιών», ο Μπίλ Γκέιτς και ο Νόαμ Τσόμσκι
Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ έφεραν στο φως κι' άλλες φωτογραφίες που αφορούν την υπόθεση του Τζέφρι...
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky με τον Έπστάιν 5