Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος με την Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, την καλόγρια όμηρο των τζιχαντιστών από το 2017 – Δείτε βίντεο

Ο Πάπας Φραγκίσκος με την Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, την καλόγρια όμηρο των τζιχαντιστών από το 2017 – Δείτε βίντεο

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε την Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες. Είναι μία Κολομβιανή καλόγρια, η οποία είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από τζιχαντιστές στο Μαλί και αφέθηκε ελεύθερη πριν από 24 ώρες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του ο Ματέο Μπρούνι, ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε την Κολομβιανή αδελφή Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες, πριν από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, το πρωί της Κυριακής (10.10.2021).

Το βράδυ του Σαββάτου (09.10.2021), η προεδρία του Μαλί είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση νωρίτερα την ίδια ημέρα της Ναρβάες, ενώ η αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Μάρτα Λουσία Ραμίρες είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της ότι οι κολομβιανές αρχές εργάζονταν για «πολλούς μήνες» για την απελευθέρωση της μοναχής και ότι ο Πρόεδρος της χώρας αυτής της Νότιας Αμερικής, Ιβάν Ντούκε, είχε αναφέρει το ζήτημα αυτό σε συνομιλίες που είχε με ηγέτες του Μαλί, της Σενεγάλης και της Γκάνα.

Δείτε το βίντεο από τη θερμή συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τη Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες:

Η Γκλόρια Σεσίλια Ναρβάες είχε απαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 κοντά στην Κουτιάλα, η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπαμακό και κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Αυτή εργαζόταν για έξι χρόνια σε ιεραποστολή στην ενορία του Καράνγκασο μαζί με άλλες τρεις μοναχές.

πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις