Κόσμος

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε τον Πιρς Μόργκαν υπέρμαχο της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ίσως ο πιο γνωστός παρουσιαστής στην Βρετανία και ο πιο οξύθυμος ο Πιρς Μόργκαν μέχρι την περασμένη Δευτέρα (27.11.2023) ήταν κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 

Όμως, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται ότι τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με την βρετανική κοινή γνώμη η οποία έχει κάνει μεγάλη στροφή υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 

Μιλώντας στο Sky News Australia, ο Πιρς Μπόργκαν είπε ότι άλλαξε γνώμη και μάλιστα όπως τόνισε έπαιξε ρόλο και το επιχείρημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC και το παράδειγμα με την Μόνα Λίζα.

«Η συζήτηση σχετικά με το αν αυτοί οι ελληνικοί θησαυροί πρέπει να φύγουν ή να παραμείνουν, έχει διχάσει τη Βρετανία εδώ και δεκαετίες.

Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ανησυχούν ότι αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Λένε ότι χώρες σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να απαιτούν την επιστροφή των αποικιακών τους θησαυρών – αφήνοντας το Βρετανικό Μουσείο να μοιάζει με την τροπαιοθήκη της Τότεναμ», είπε.

Μάλιστα προχώρησε και σε ανάρτηση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC.

Δείτε την ανάρτηση 

 

Κάπως έτσι, ο Ρίσι Σούνακ, με την απρέπεια προς τον Έλληνα ομόλογό του κατάφερε να στρέψει εναντίον του την κοινή γνώμη κι έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του να μην επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6