Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο σκύλος της που είχε από κουτάβι αφηνίασε και την σκότωσε! Κάποιοι το αποδίδουν στον καύσωνα

Ο σκύλος της που είχε από κουτάβι αφηνίασε και την σκότωσε! Κάποιοι το αποδίδουν στον καύσωνα

Φρικτός ήταν ο θάνατος της Τζόαν Ρομπινσον, μιας μητέρας δύο παιδιών στην Βρετανία, που την κατασπάραξε το ίδιο της το σκυλί. Ο Ρόκο, αφηνίασε, κάποιοι λένε και λόγω της υπερβολικής ζέστης και της επιτέθηκε, σύμφωνα με την μητέρα της κοπέλας που μίλησε στη «The Sun».

Στο Ρόδεραμ της Βρετανίας, η 43χρονη Τζόαν Ρόμπινσον επέστρεφε σπίτι της μαζί με τον φίλο της το βράδυ της Παρασκευής (15.07.2022). Το σκυλί της, ο Ρόκο, της επιτέθηκε και της έσφιξε τον λαιμό μέχρι θανάτου. Ο φίλος της αμέσως, προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά μάταια. Δεν τα κατάφερε και μάλιστα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δέρματος εξαιτίας των τραυματισμών του. 

Η μητέρα της Τζόαν που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και άρνηση για το περιστατικό, είπε στη The Sun: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι σε σοκ» και πρόσθεσε πως ελπίζει η κόρη της να μην υπέφερε για πολλή ώρα, αλλά το τραγικό περιστατικό να έγινε γρήγορα και να μην βασανίστηκε.

Η οικογένεια, εκτός από τον ενός έτους Ρόκο, που επιτέθηκε στην ιδιοκτήτριά του, είχε ακόμα ένα σκυλί. Και τα δύο τα είχε μεγαλώσει η Τζόαν από όταν ήταν κουτάβια και δεν είχαν δείξει ξανά τόσο άγρια συμπεριφορά. Όπως ανέφερε η γιαγιά της αδικοχαμένης Τζόαν: «Ήταν καλά σκυλιά, δεν είναι απαγορευμένη ράτσα και δεν ήταν επικίνδυνα. Δεν ξέρω γιατί έσπασαν ξαφνικά». Πρόσθεσε βέβαια, πως το μέγεθος του Ρόκο ήταν αντίστοιχο με ένα…λιοντάρι και ακόμα μεγαλύτερο.

https://twitter.com/mizz_ebony247/status/1548870767890374662?s=20&t=kU8tuDaAFiH32zGV17gayw

Σήμερα (19.07.2022), οι συντετριμμένοι φίλοι και γείτονες έχουν στο σπίτι της «ευγενικής και περιποιητικής» Τζόαν πλήθος από κάρτες και λουλούδια. Ανάμεσά τους και μια συγκινητική, χειρόγραφη κάρτα ενός από τα δύο παιδιά της, 24 και 19 ετών. «Μαμά, σε αγαπώ και μου λείπεις», της έγραψε.

Μια γειτόνισσα μάλιστα, προσπαθώντας να εξηγήσει τον λόγο που συνέβη η τραγωδία, ανέφερε στην «The Sun» ότι «τα σκυλιά δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Πρέπει να ήταν η ζέστη. Υπάρχει ένα ρητό για τα σκυλιά που βγαίνουν στον μεσημεριανό ήλιο και τρελαίνονται».

«Παρορμητικές» αγορές σκύλων και επιθέσεις

Οι ειδικοί για την καλή διαβίωση των σκύλων επισημαίνουν πως οι «παρορμητικές» αγορές σκύλων, ιδιαίτερα μέσα στην καραντίνα οδήγησαν ίσως και στην αύξηση των επιθέσεων τους σε ανθρώπους, γεγονός που παρατηρείται έντονα στην Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ένα σκυλί εκτός ελέγχου, επιτέθηκε και σκότωσε ένα τρίχρονο παιδί.

Αναφορές μάλιστα από το Canine and Feline Behavior Association, δείχνουν ότι σημειώθηκε αύξηση 54% στις επιθέσεις σκύλων από το 2020 έως το 2021.

Πηγή: The Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις