Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

“Ο θάνατος του ηγέτη των Ταλιμπάν του Πακιστάν δεν θα ενταφιάσει τις διαπραγματεύσεις”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο θάνατος των Πακιστανών Ταλιμπάν Χαμιμουλάχ Μεχσούντ από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους δεν πρόκειται να θέσει εν αμφιβόλω τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ισλαμιστών και της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε σήμερα ο πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Περβέζ Ρασίντ.

«Μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως αυτή τη φορά, η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στόχευε τις διαπραγματεύσεις, όμως εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τις διαπραγματεύσεις να ξεψυχήσουν», δήλωσε ο Ρασίντ στους δημοσιογράφους.

«Ο πόλεμος άλλο αποτέλεσμα δεν έχει παρά να συδαυλίζει τη φωτιά, η κυβέρνησή μας όμως θέλει να ρίξει νερό σε αυτή τη φωτιά και τον πόλεμο» και για τον λόγο τούτο διάκειται πάντοτε ευνοϊκά σε όποιον διάλογο με τους Ταλιμπάν, είπε ο ίδιος στην ίδια ενημέρωση Τύπου.

Η επίθεση κατά του επικεφαλής των Ταλιμπάν στη ζώνη των φυλών στο Βόρειο Ουαζιριστάν σημειώθηκε κατά τη στιγμή που η πακιστανική κυβέρνηση ετοιμαζόταν να αποστείλει κλιμάκιό της με την ελπίδα να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους στασιαστές.

Πλείστοι πολιτικοί αναλυτές και προσωπικότητες στο Πακιστάν κατηγόρησαν τις ΗΠΑ πως επιδιώκουν να «σαμποτάρουν» τον διάλογο αυτό, ενώ η κυβέρνηση καταδίκασαν το κτύπημα, χαρακτηρίζοντάς το «αντιπαραγωγικό» και ως πλήγμα κατά της εθνικής της κυριαρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις νεκροί από νέα επίθεση αμερικανικού UAV στο Πακιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε