Κόσμος

O “τιμωρός” πρόεδρος των Φιλιππίνων απαγορεύει το κάπνισμα – 3.600 νεκροί από τον ανελέητο “πόλεμο” στα ναρκωτικά

Εθνική απαγόρευση του καπνίσματος φέρνει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte που έχει γίνει γνωστός ως "τιμωρός" μετά τον βάναυσο "πόλεμο" που κήρυξε κατά των ναρκωτικών με 3.600 εμπόρους ναρκωτικών να έχουν πέσει νεκροί από την έναρξή του.

Ο Rodrigo Duterte ήταν αδίστακτος στο κηνύγι υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών στη χώρα και πλέον απαγορεύει το κάπνισμα. Γνωστός και ως “τιμωρός”, ο Duterte θέλει να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο το κάπνισμα.

Οι εθνικοί περιορισμοί θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με εκείνους που είχε θέσει στην πόλη Davao όπου ήταν δήμαρχος. “Δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους πλέον, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικους”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Paulyn Ubial.

“Θεωρούνται δημόσιοι χώροι τα πάρκα, οι στάσεις λεωφορείων και ακόμα και τα οχήματα”, συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του. Μένει να οριστικοποιηθεί πώς θα λειτουργήσει η απαγόρευση σε σχέση με τους καθορισμένους χώρους καπνίσματος στη χώρα, που είναι πιθανό να καταργηθούν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Σε ερώτηση που του τέθηκε, η υπουργός Υγείας Paulyn Ubial τόνισε πως αδιαφορεί για την αντίδραση των μεγάλων βιομηχανιών καπνού. “Είναι στο χέρι σας να αντιταχθείτε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε που ο πρόεδρος Duterte ανέβηκε στην εξουσία στα τέλη Ιουνίου έχουν πέσει νεκροί περίπου 3.600 άνθρωποι μετά τον ανελέητο πόλεμο που κήρυξε κατά των χρηστών ουσιών και των εμπόρων ναρκωτικών.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα