Κόσμος

Ο Τραμπ επέλεξε για επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ανώτερο στέλεχος εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων

Θα συμβουλεύει τον Αμερικανό πρόεδρο για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει

Έναν παλαιό του γνώριμο από την προηγούμενη προεδρική του θητεία επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου 2025 ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή (22.12.2024) ότι ο Στίβεν Μίραν, ένας σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών στην κυβέρνηση 2016 – 2020, θα είναι πρόεδρος του Οικονομικού του Συμβουλίου.

To όργανο αυτό συμβουλεύει τον Αμερικανό πρόεδρο για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει και αποτελείται από τρία μέλη, περιλαμβανομένου του αρχηγού του Κράτους.

Το συμβούλιο βοηθάει στην προετοιμασία της ετήσιας έκθεσης που παρέχει μια γενική εικόνα της οικονομίας της χώρας, εξετάζει την ομοσπονδιακή πολιτική και τα προγράμματα και κάνει συστάσεις για την οικονομική πολιτική.

Ο Μίραν είναι ανώτερο στέλεχος στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων πολλαπλών στρατηγικών Hudson Bay Capital.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16 1