Κόσμος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά αναφορά για τον αντίκτυπο που θα έχει η αναστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ζητήσει λεπτομερή αναφορά για τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων που θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για «πάγωμα» της βοήθειας που χορηγούν οι ΗΠΑ σε ξένες χώρες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξίι Κουλέμπα και άλλοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο της απόφασης του Λευκού Οίκου, η οποία έχει στόχο να επανεξετάσει εάν η βοήθεια που χορηγούν οι ΗΠΑ σε ξένες χώρες συνάδει με την εξωτερική πολιτική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ανθρωπιστικά προγράμματα… τα περισσότερα εκ των οποίων δεν εκτελούνται από την ουκρανική κυβέρνηση αλλά διανέμονται απευθείας στις κοινότητές μας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα. «Θα καθορίσουμε ποια από αυτά είναι ζωτικής σημασίας και απαιτούν άμεσα λύσεις», συμπλήρωσε.

«Αναμφίβολα, θα υποστηρίξουμε προγράμματα προτεραιότητας, όπως αυτά που αφορούν τα παιδιά της Ουκρανίας και τους βετεράνους μας, αλλά και εκείνα που αφορούν την προστασία των υποδομών μας», διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό, με τις ΗΠΑ να προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ