Κόσμος

Ο Ζάιμπερτ δεν… ξέρει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

«Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας" τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων» συμπλήρωσε ακόμη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η απάντηση αυτή δόθηκε μετά από ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το εάν η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, δύο σημαντικών εταίρων του ΝΑΤΟ.

Ο Ζάιμπερτ δεν… ξέρει για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία από την Πέμπτη, 01.03.2018.

Click4more: Θα “μιλήσουν” τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών; Όλες οι εξελίξεις του διπλωματικού θρίλερ

Ωστόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε σχετικά: «Η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σε ερώτηση εάν το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα τής συνάντησης, η οποία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σε τετ-α-τετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι το «Pink Ball», το Met Gala του Λονδίνου, που διοργανώθηκε στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Μικ Τζάγκερ, Ναόμι Κάμπελ, Τζάνετ Τζάκσον και Σαντίκ Καν στο δείπνο του Βρετανικού Μουσείου με «ντεκόρ» τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με 2.000 λίρες η πρόσκληση ανά άτομο
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 18: Naomi Campbell attends the inaugural British Museum Ball at The British Museum on October 18, 2025 in London, England.
Διοικητική έρευνα και ενίσχυση της ασφάλειας στα μουσεία της Γαλλίας μετά την κλοπή «σοκ» στο Λούβρο - Αλαλούμ με το άνοιγμα του μουσείου
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές θα αποστείλει οδηγία για την ενίσχυση του μηχανισμού ασφαλείας γύρω από τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας
Το μουσείο του Λούβρου