Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ζελένσκι διέκοψε συνέντευξή του για τον Μακρόν – Η ερώτηση που «έστειλε» δημοσιογράφο του BBC

Ο Ζελένσκι διέκοψε συνέντευξή του για τον Μακρόν – Η ερώτηση που «έστειλε» δημοσιογράφο του BBC

Ο Βολοντιμίρ Ζελέσνκι μίλησε στο BBC για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που μαίνεται εδώ και περίπου δύο μήνες. Ο δημοσιογράφος του γνωστού βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Clive Myrie αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της συνέντευξης που πήρε από τον Ουκρανό πρόεδρο μέσα στο αρχηγείο του στο Κίεβο.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε πως μπήκε μέσα στο αρχηγείο του προέδρου της Ουκρανίας στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αν και χαρακτηρίζεται από μια ευγένεια και μια γοητεία, όταν μιλούσε για τις φρικαλεότητες στη Μπούκα δεν έκρυψε την οργή του. Ο Clive Myrie αποκάλυψε επίσης τον άγνωστο διάλογο που είχε με τον Ζελένσκι, όταν δέχθηκε γραπτό μήνυμα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη.

«Οι στρατιώτες στο σημείο ελέγχου, εξέτασαν τα διαβατήριά μας και μας έγνεψαν να περάσουμε. Βρισκόμασταν μέσα στο κτίριο που χρησιμοποιείται ως αρχηγείο της αντίστασης ενάντια στη ρωσική εισβολή» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο δημοσιογράφος του BBC. «Περάσαμε τον εξοπλισμό μας από δυο μηχανήματα ανιχνευτών μετάλλου και μπήκαμε μέσα. Υπήρχε μια σειρά μεγάλων διαδρόμων και κάθε λίγα μέτρα στοιβαγμένοι σάκοι άμμου. Μια μικρή τρύπα υπήρχε μόνο στην κορυφή του σωρού ώστε να χωράει ίσα – ίσα η κάνη ενός πυροβόλου όπλου» προσθέτει.

«Μου τηλεφωνεί όλη την ώρα την ώρα ο Εμανουέλ» 

«Αφού χαιρετηθήκαμε ένας βοηθός του, του έδωσε το τηλέφωνό του. Είχε λάβει ένα γραπτό μήνυμα από την Γαλλία. ‘’Είναι ο Εμανουέλ;’’ ρώτησε τον βοηθό του. ‘’Ναι’’, απάντησε εκείνος. ‘’Έχουμε μια επικοινωνία και μου τηλεφωνεί όλη την ώρα’’ μου είπε ο πρόεδρος. ‘’Σε πειράζει να του κάνω μια γρήγορη κλήση;’’. ‘’Φυσικά’’ απάντησα, έκπληκτος που ρώτησε εμένα εάν μπορεί να τηλεφωνήσει αμέσως στον πρόεδρο της Γαλλίας ή να το αφήσει για πιο μετά» αναφέρει ο Clive Myrie, αποκαλύπτοντας έτσι πόσο συχνά επικοινωνούν ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Είδα έναν άνδρα σε βαθύ πόνο»

«Κατά το διάστημα που ήμουν μαζί του, είδα έναν άνδρα ψυχικά εξαντλημένο και σε βαθύ πόνο για τα όσα περνά ο λαός του. Έναν άνδρα τον οποίο συγκρίνουν με τον Τσώρτσιλ και του οποίου την ηγεσία κατά τις σκοτεινές ημέρες του πολέμου πολλοί θα θυμούνται» σημείωσε ο δημοσιογράφος του BBC, περιγράφοντας τον πρόεδρο της Ουκρανίας. 

Δείτε βίντεο από την συνέντευξη του Ζελένσκι στο BBC:

Επιβεβαιώνει το Ελιζέ την επικοινωνία Ζελένσκι – Μακρόν 

Την νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε και η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας -όπως αναφέρει το Ελιζέ- «ευχαρίστησε» τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις παραδόσεις στρατιωτικού υλικού, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει να καλύπτει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των πληθυσμών στην Ουκρανία, συνεχίζοντας να συνεργάζεται με τις οργανώσεις που είναι αρμόδιες για να επιτρέψουν την απομάκρυνση των αμάχων προς τους προορισμούς της επιλογής τους.

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις