Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες του James Webb έγιναν «κομμάτια» – Διαστημικό παζλ για μικρούς και μεγάλους

Οι φωτογραφίες του James Webb έγιναν «κομμάτια» – Διαστημικό παζλ για μικρούς και μεγάλους
Reuters

Παζλ, οι φωτογραφίες «Cosmic Cliffs» από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Συναρμολογείται σε αλλεπάλληλα στάδια, χωρίς προκαθορισμένο σχήμα, αρχή και τέλος.

Το στούντιο Nervous System έσπευσε να μεταφράσει τις αριστουργηματικές φωτογραφίες «Cosmic Cliffs» από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb σε ένα νέο παζλ, το οποίο συναρμολογείται σε αλλεπάλληλα στάδια, χωρίς προκαθορισμένο σχήμα, αρχή και τέλος.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το James Webb Space Telescope, το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA μας άφησαν άφωνους και περιδεείς. Ιδιαιτέρως η φωτογραφία της περιοχής δημιουργίας αστέρων στην Carina Nebula.

Η εικόνα η οποία είναι πλέον γνωστή ως «Cosmic Cliffs», κατέκλυσε το Διαδίκτυο και δεν άργησε να μπει και στα σπίτια, σε εκδοχή τριών διαστάσεων, με τη μορφή παζλ.

Όπως και σε άλλα σχέδιά του, το στούντιο συμπεριέλαβε στο νέο παζλ τέσσερις ψηφίδες: έναν αστροναύτη, έναν διάττοντα αστέρα, έναν δορυφόρο και τους χρυσούς καθρέπτες του νέου διαστημικού τηλεσκόπιου.

Πλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν με ένα παζλ 264 κομματιών (https://www.instagram.com/p/Cf_9ZbVOkke/?hl=en) να φέρουν σε απόσταση αναπνοής τα βάθη του διαστήματος:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nervous System Puzzles (@nervouspuzzles)

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις