Κόσμος

Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τον Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη του στις εκλογές στον Καναδά

Ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στον Καναδά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα νικήσει τις ΗΠΑ στον εμπορικό πόλεμο

Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν τον πρωθυπουργό του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη των Φιλελευθέρων στον Καναδά, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ απευθύνουν τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ και το κόμμα του για τη νίκη τους στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές στον Καναδά», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Τάμι Μπρους.

Ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στον Καναδά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την αμερικανική «προδοσία».

Ακόμη και χθες, Δευτέρα, ανήμερα των εκλογών, ο Αμερικανός πρόεδρος παρενέβη και τάχθηκε υπέρ της προσάρτησης του Καναδά προκειμένου να γίνει η 51η αμερικανική πολιτεία.

«Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά παραμένουν από τις πιο ολοκληρωμένες στον κόσμο», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάρνεϊ», πρόσθεσε, σε «βασικά θέματα όπως το δίκαιο εμπόριο, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η διακοπή της ροής φαιντανύλης και άλλων επικίνδυνων ναρκωτικών και η καταπολέμηση της επιρροής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην ήπειρό μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα