Κόσμος

Οι σχεδιαστές μόδας θα τιμήσουν… την Barbie!

Τη Barbie, δηλαδή τη νούμερο ένα κούκλα στον κόσμο, θα τιμήσει το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων που διοργανώνεται τον Ιούνιο στο Μουσείο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Η κούκλα Barbie, που γιόρτασε φέτος τα 60α γενέθλιά της θα “παραλάβει” το βραβείο – φόρο τιμής του διοικητικού συμβουλίου του CFDA, τιμητική διάκριση που έχει απονεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ άλλων, στην πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, στον σχεδιαστή μόδας και επόμενο προεδρεύοντα του δσ του οργανισμού, Τομ Φορντ, στη δημοσιογράφο, Γκλόρια Στάινεμ και στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Οι σχεδιαστές που τιμούν την Barbie

Οι σχεδιαστές, Vera Wang, Diane von Furstenberg, Anna Sui, Zac Posen, Badgley Mischka και Stephen Burrows είναι κάποια από τα μέλη του CFDA που έχουν δημιουργήσει κούκλες Barbie.

[read4more]

“Η Barbie ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή στην αμερικανική μόδα και τον πολιτισμό” δήλωσε ο Στίβεν Κολμπ, διευθύνων σύμβουλος του CFDA. “Η ιστορία της έχει επηρεάσει τόσο πολλά μέλη του CFDA ώστε το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να την τιμήσει με αυτό το ξεχωριστό βραβείο” ανέφερε.

Ο Ρίτσαρντ Ντίκσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών Mattel δήλωσε: “Είναι μια τεράστια τιμή για την Barbie να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του CFDA για τη συνεισφορά της στην αμερικανική μόδα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Barbie έχει εμπνεύσει και εμπνεύστηκε από τη μόδα και τις δημιουργικές κοινότητες. Η Barbie είχε το μεγάλο προνόμιο να συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές της εποχής μας και αυτό το βραβείο είναι μια σημαντική στιγμή για να γιορτάσει τη διαρκή επιρροή της” πρόσθεσε.

Η Ρουθ Χάντλερ δημιούργησε τη Barbie το 1959 για να επιτρέψει στα κορίτσια, και την κόρη της, Μπάρμπαρα να παίξουν με μία κούκλα που δεν είχε τη μορφή μωρού ή παιδιού. “Η φιλοσοφία για τη Barbie ήταν ότι, μέσω της κούκλας, το μικρό κορίτσι θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε ήθελε. Η Barbie πάντα αντιπροσώπευε το γεγονός ότι μια γυναίκα έχει επιλογές” είχε εξηγήσει.

Με την πάροδο των χρόνων η Barbie, μεταξύ άλλων, έγινε αστροναύτης, πυροσβέστης, επιστήμονας, νοσοκόμα, πιλότος αεροσκαφών.

Η τελετή απονομής των CFDA Fashion Awards θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο Μουσείο Μπρούκλιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3