Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι τζιχαντιστές αιματοκύλησαν την Υεμένη

Υεμένη τζιχαντιστές
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Νέα τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Υεμένη. Έγινε έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Άντεν. Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης στην Υεμένη είναι τουλάχιστον δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες. Δεν αποκλείεται ο απολογισμός να αυξηθεί.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.11.2017), οι τρομοκράτες πυροδότησαν αυτοκίνητο-βόμβα έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Άντεν. Τουλάχιστον δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με στέλεχος κρατικού νοσοκομείου και κατοίκους της πρωτεύουσας της Υεμένης.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Χορ Μαξάρ του Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί η έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στο εξαώροφο κτίριο. Το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια σε κοντινά κτίρια, ανέφεραν κάτοικοι.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, από όπου ακούστηκαν και πυροβολισμοί, σύμφωνα με τους κατοίκους του Άντεν.

Νεκροί και τραυματίες

Ένα στέλεχος του γενικού κρατικού νοσοκομείου Τζαμχουρίγια του Άντεν δήλωσε ότι διακομίστηκαν δύο άνθρωποι που ήταν ήδη νεκροί και τρεις άλλοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πιστεύεται ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα αλλά δεν έχει καταστεί δυνατή ακόμη η διακομιδή τους διότι στην περιοχή υπήρξαν ανταλλαγές πυρών.

Τζιχαντιστές: Εμείς πίσω από την επίθεση

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν έχασαν χρόνο και λίγη ώρα μετά την επίθεση, ανέλαβαν την ευθύνη.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με τη μετάδοση μιας ανακοίνωσης από το πρακτορείο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, το Amaq.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις