Κόσμος

ΟΗΕ: Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης

Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους-πλήρους μέλους στον ΟΗΕ, ενδεχόμενο που απορρίπτει με σφοδρότητα η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Σχέδιο απόφασης —καταρτίστηκε και υποβλήθηκε στο ΣΑ από την Αλγερία— που «συνιστούσε» στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει «το κράτος της Παλαιστίνης να ενταχθεί ως κράτος-πλήρες μέλος του ΟΗΕ», δεν προχώρησε, καθώς παρότι έλαβε 12 ψήφους και υπήρξαν δύο αποχές, η αρνητική ψήφος, αυτή της Ουάσιγκτον, ήταν καθοριστική. Η εξέλιξη θεωρείτο εξαρχής δεδομένη από παρατηρητές.

«Άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε την απόφαση της Ουάσιγκτον να ασκήσει βέτο στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο συνιστούσε στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει την ένταξη ως πλήρους κράτους μέλους της Παλαιστίνης στον οργανισμό.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, η προεδρία χαρακτήρισε το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ «άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS