Κόσμος

Οικολογικό φόρο για τα αυτοκίνητα θα πληρώνουν στην Κροατία

Η Βουλή της Κροατίας υιοθέτησε νόμο που προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου για τα μηχανοκίνητα οχήματα, του αποκαλούμενου "οικολογικού φόρου".

Βάσει του νέου νόμου από την 1η Ιουλίου η φορολόγηση των αυτοκινήτων θα συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο ειδικός φόρος θα διαμορφωθεί με βάση την αξία αγοράς του αυτοκινήτου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που θα εκπέμπουν 120-130 γραμμάρια διοξειδίου ανά χιλιόμετρο θα έχουν την ίδια τιμή με τη σημερινή ή λίγο χαμηλότερη και ότι θα ακριβύνουν αρκετά τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν πάνω από 130 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1