Κόσμος

Ολάντ: Η κατάληψη του Ραμάντι η σημαντικότερη νίκη απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος

Η κατάληψη του Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνιστά "τη σημαντικότερη νίκη" μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 

Η απελευθέρωση της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά της Βαγδάτης “συνιστά τη σημαντικότερη νίκη από την έναρξη του αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του Νταές” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εξουσίας του κράτους στο Ιράκ”, προστίθεται στο κείμενο όπου διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος Ολάντ συνεχάρη τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος “διαβεβαίωσε τον Αλ Αμπάντι για την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στη μάχη” απέναντι στους τζιχαντιστές.

Η Γαλλία μετέχει στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ενέτεινε μάλιστα τις επιχειρήσεις της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία
Μεξικό: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη μέση του δρόμου η πρόεδρος Σέινμπαουμ – Συνελήφθη ο δράστης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ έπεσε θύμα απρεπούς και σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ χαιρετούσε το πλήθος στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού
Το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται σεξουαλικά στην πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
Ο Χουάν Κάρλος για όλους και για όλα στο βιβλίο του «Reconciliation»: «Ο γιος μου Φελίπε μού γύρισε την πλάτη – Η Σοφία είναι αναντικατάστατη»
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει μετανιωμένος στα απομνημονεύματά του για τις ερωμένες του και το δώρο των 100 εκατ. από τη Σαουδική Αραβία και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ισπανία
Τα απομνημονεύματα του Χουάν Κάρλος