Κόσμος

Ολλανδία: Ακόμη δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την δολοφονία του ολλανδού δημοσιογράφου Ντε Βρις

Άλλους δύο υπόπτους για την δολοφονία του γνωστού ολλανδού δημοσιογράφου, Πέτερ Ντε Βρις, συνέλαβε σήμερα η αστυνομία στην Ισπανία και στο νησί Κουρασάο της Καραϊβικής. Το ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του εισαγγελέα.

Μετά την χθεσινή σύλληψη ενός Πολωνού για την υπόθεση της δολοφονίας του ολλανδού δημοσιογράφου, σήμερα συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα, 27 και 26 χρονών, από την Ολλανδία. 

Ο 27χρονος ολλανδός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στο Κουρασάο, θα μεταφερθεί σύντομα στην Ολλανδία, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς. Ο δεύτερος ύποπτος, ο 26χρονος Ολλανδός, συνελήφθη στην Ισπανία.

Οι Ολλανδοί έχουν ζητήσει την έκδοσή του στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η δολοφονία του Ντε Βρις

Ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Άμστερνταμ, προκαλώντας κύμα θλίψης και αγανάκτησης στη χώρα.

Δύο άνδρες δικάζονται για την εκτέλεση της δολοφονίας, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον «εγκέφαλό» της.

Η δίκη ξεκίνησε τον Ιούνιο. Ο Ντελάνο Τζ., ένας 22χρονος Ολλανδός, κατηγορείται ότι πυροβόλησε το θύμα και ο Καμίλ Ε., ένας 36χρονος Πολωνός ότι οδήγησε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να διαφύγουν οι δύο και ότι διενήργησε την αναγνωριστική επιχείρηση στον τόπο του εγκλήματος πριν από την διάπραξή του.

Η ετυμηγορία σε αυτή τη δίκη αναμένεται στις 14 Ιουλίου.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για τους δύο άνδρες που αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην δολοφονία και δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Ο 64χρονος δημοσιογράφος κατέληξε εννέα ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε με σφαίρες στις 6 Ιουλίου 2021, εκ των οποίων η μια τον έπληξε στο κεφάλι, καθώς έφευγε από ένα τηλεοπτικό στούντιο όπου είχε προσκληθεί σε μια εκπομπή.

Η δικαιοσύνη εκτιμά ότι η δολοφονία πιθανόν να διαπράχθηκε από έναν βαρόνο των ναρκωτικών, προκαλώντας καταδίκες σε όλη την Ευρώπη.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έγινε γνωστός για το έργο του για την απαγωγή του εκατομμυριούχου Φρέντι Χάινεκεν το 1983, είχε πλησιάσει έναν μάρτυρα κλειδί για τη δικαιοσύνη σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

Ήταν από το 2020 σύμβουλος και έμπιστος του Ναμπίλ Μπ., του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη του βαρόνου των ναρκωτικών Ριντουάν Τάγκι, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί πριν από τη σύλληψή του το 2019 στο Ντουμπάι ως ο πιο καταζητούμενος εγκληματίας στην Ολλανδία. Ο Τάγκι αντιμετωπίζει κυρίως κατηγορίες για φόνο.

Ο αδερφός και ο δικηγόρος του Ναμπίλ Μπ. δέχτηκαν αμφότεροι πυροβολισμούς όταν εκείνος έγινε μάρτυρας κατηγορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4