Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ομπάμα: Με καφέ στην Πύλη του Βρανδεμβούργου [pics]

Ομπάμα: Με καφέ στην Πύλη του Βρανδεμβούργου [pics]

Στην Αθήνα ήταν ο Παρθενώνας στο Βερολίνο η Πύλη του Βρανδεμβούργου. Στην τελευταία του ευρωπαϊκή περιοδεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα το έχει ρίξει (και) στον τουρισμό.

Λίγη ώρα πριν συναντήσει (επίσημα, γιατί δείπνησαν μαζί και το βράδυ της Τετάρτης) την Άνγκελα Μέρκελ, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού έκανε τη γυμναστική του στο ξενοδοχείο Adlon στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας και απόλαυσε τις ανέσεις της σουίτας των 22.000€ το βράδυ, είπε να βγει μια βόλτα στην πόλη.

Φόρεσε το κοστούμι του, πήρε τον καφέ του στο χέρι, μέσα σε ποτήρι που είχε πάνω μέχρι και το… λογότυπο του Λευκού Οίκου και με τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να είναι μια ανάσα πίσω του, πάντα χαμογελαστός, έκανε τη βόλτα του στο Βερολίνο με φόντο την ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Και για να καταλάβει κανείς πως τα όσα έγιναν στην Αθήνα κατά τις σχεδόν 24 ώρες παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, δείτε τι… επικρατεί στους δρόμους του Βερολίνου από χθες το βράδυ από πλευράς μέτρων ασφαλείας…

Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε