Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Όταν ο Ολάντ παρηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν

Όταν ο Ολάντ παρηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν

Στον Φρανσουά Ολάντ αναζήτησε, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του, παρηγοριά ο Εμανουέλ Μακρόν. Η σχέση του απερχόμενου και του νέου προέδρου της Γαλλίας δεν ήταν αυτή του προέδρου με τον συνεργάτη του αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αδυναμία στη γιαγιά του, την Μανέτ, στη μητέρα της μητέρας του. Έχει μιλήσει πολλές φορές για εκείνη δημόσια, δεν είναι άλλωστε από τους πολιτικούς που έχει αρνηθεί να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή του.

Πριν εκείνη φύγει από τη ζωή, το 2013, πρόλαβε να δει τον αγαπημένο της εγγονό, δεξί χέρι του Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στο βιβλίο της δημοσιογράφου Αν Φουλντά, «Emmanouel Macron. Un jeune homme si parfait», αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ήταν συντετριμμένος όταν έχασε τη γιαγιά του και ότι αναζήτησε παρηγοριά στον Ολάντ.

«Αυτή μου έμαθε να δουλεύω. Ακόμα από την ηλικία των πέντε ετών, μόλις τελείωνα το σχολείο, περνούσα πολλές ώρες μαζί της, μαθαίνοντας γραμματική, ιστορία, γεωγραφία… και ανάγνωση. Πέρασα μέρες ολόκληρες διαβάζοντας δυνατά δίπλα της. Μολιέρο και Ρακίνα και Ζορζ Ντουαμέλ, συγγραφέας λίγο ξεχασμένος, τον οποίο αγαπούσε πολύ, Μοριάκ και Τζιονό», είχε δηλώσει ο παλιότερα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Η γιαγιά του Μακρόν, από την πλευρά της μητέρας του, μοιραζόταν την αγάπη για τις σπουδές με τους γονείς του. «Οι σπουδές τής επέτρεψαν να αλλάξει τη ζωή της», έχει δηλώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει εξομολογηθεί ακόμα ότι «η παιδική μου ηλικία σημαδεύτηκε από την ανησυχία της πριν επιστρέψω μετά από κάποια εξέταση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε