Κόσμος

Ουκρανία: «Έπεσε F-16 από λάθος του πιλότου» λέει η WSJ

Ένα από τα πρώτα έξι μαχητικά F-16 που πρόσφατα παρέλαβε η Ουκρανία από τους δυτικούς της εταίρους συνετρίβη τη Δευτέρα (26.8.24), γράφει η εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το F-16 δεν φαίνεται να χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά, αλλά έπεσε από λάθος του πιλότου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Δευτέρα μια μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας, είχε δηλώσει ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, της οποία επακολούθησε μια μεγάλη επίθεση την Τρίτη.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τελικά επιβεβαίωσε τη συντριβή του μαχητικού.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Twitter, ο χειριστής του ουκρανικού F-16 ήταν ο αντισμήναρχος Ολεξέι Μες, με κωδικό κλήσης «Moonfish», ένας από τους πρώτους Ουκρανούς που εκπαιδεύτηκαν σε δυτικά F-16. 

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου ότι η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί τα F-16 στις επιχειρήσεις εντός της χώρας, επιβεβαιώνοντας την επί μακρόν αναμενόμενη άφιξη των αμερικανικής κατασκευής μαχητικών F-16 , σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα από Τραμπ και Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο – Τα θερμά «ευχαριστώ», οι εγγυήσεις ασφαλείας και στο βάθος τα σενάρια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία
Αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτε την «εκρηκτική» διαμάχη του περασμένου Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που ο Ζελένσκι βρισκόταν δίπλα στον Τραμπ
Χαμογελαστοί Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1