Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 από τους 30 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία τη νύχτα

Ουκρανία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 29 από τους 30 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία τη νύχτα

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 29 από τους 30 πυραύλους που εκτόξευσε την νύχτα η Ρωσία, αλλά ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη πυραύλου στην πόλη της Οδησσού, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Αυτή ήταν η ένατη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία αυτόν τον μήνα. Φλεγόμενα συντρίμμια πυραύλων που αναχαιτίσθηκαν από την ουκρανική άμυνα έπεσαν σε περιοχές του νοτίου Κιέβου προκαλώντας μικρές πυρκαγιές, χωρίς θύματα και χωρίς σημαντικές υλικές ζημίες.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στην πυραυλική επίθεση της Ρωσίας χρησιμοποιήθηκαν και πύραυλοι Κρουζ θαλάσσης – εδάφους, εδάφους – εδάφους και αέρος – εδάφους, καθώς και δύο ιρανικά επιθετικά drones Shahed και δύο αναγνωριστικά drones, τα οποία καταρρίφθηκαν.

«Όλοι οι στόχοι πάνω από το Κίεβο καταρρίφθηκαν», ανακοίνωσε ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Telegram

Αξιωματούχοι στην Οδησσό της Ουκρανίας δήλωσαν ότι βιομηχανική εγκατάσταση επλήγη όταν ρωσικός πύραυλος συνετρίβη στο έδαφος αφού αναχαιτίσθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο.

Κλιμάκωση των επιθέσεων

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Ουκρανίας την ώρα που το Κίεβο ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών.

Έπειτα από τις ιδιαιτέρως σφοδρές αεροπορικές επιδρομές της Τρίτης κατά του Κιέβου, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε έξι ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, τους οποίους η Μόσχα διαφημίζει ως αήττητους και αρνείται ότι έχασε έξι από αυτούς.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ένα αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Patriot. Το Κίεβο το διαψεύδει. Εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, ο Γιούρι Ιχνάτ, δήλωσε ότι το σύστημα Patriot παραμένει σε λειτουργία στο Κίεβο.

«Κατά συνέπεια, ζητώ από όλους να διατηρήσουν την ηρεμία τους. Η αντιαεροπορική άμυνα λειτουργεί και θα συνεχίσει να παρέχει προστασία», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις